16 Ekim 2015 Cuma

New York'ta Evlilik Teklifi


Valla, The Heart Bandits tarafından hazırlanan bu New York'ta evlilik teklifi organizasyonun hikayesini iyice anlıycam da güzel anlatıcam diye hem İngilizce yazıyı, hem de Google Translate çevirisini şaşı olana kadar okudum. Mesele şu ki Translate'in çevirileri karmaşık, uzun, deyim falan içeren cümlelerde pek iyi olmuyor ve hiç İngilizce bilginiz yoksa bunları anlamakta zorlanırsınız. Bir damlacık İngilizce biliyorum ben ama kolay olmuyor yine de. Neyse, sonunda iyi kötü bir şeyler anlayabildim sanırım. Aslında hikayenin genelini çabuk anladım da, bazı cümleler feleğimi şaşırttı. Kendi yorumlarımı ve tahminlerimin de katarak yaptığım çeviride hatalar olabilir ama önemli bir yanlış olmayacağını umuyorum. 




Şimdik, Mark kız arkadaşı Kristi'ye destansı bir evlenme teklifi yapmak istiyormuş. Ne istediğini bilen biriymiş bu genç adam, organizasyon firması ile görüşürken bu konuda oldukça netmiş. Neler istemiş; New York'un en şahane çatı katının bulunmasını, Kristi'ye Herve Leger marka elbiseler satan bir mağazadan bir elbise alınmasını ve bu alışverişin kaydedilmesi için mağazayla anlaşılmasını, bir de 1 çift Manolo Blahnik marka gelin ayakkabısı seçmesine yardım edilmesini.


H. Leger elbiseler satan mağaza istemesinin sebebi, kızın ilk tanışmalarında bu marka bir elbise giymiş olması, teklif sırasında da aynı markanın bir elbisesini giymiş olmasının güzel bir ayrıntı olacağını düşünmüş. Niyeti Kristi'ye o akşam potansiyel yatırımcılarla bir iş görüşmesi olduğunu  ve görüşmenin bu markanın elbiseleriyle ilgili olduğunu söyleyerek Herve Leger'in bir elbisesini giyip kendisine eşlik etmesini istemekmiş. Mark kendi emeğiyle bir yerlere gelmeyi başarmış bir girişimci imiş, teklifi bu şekilde tasarladığına göre böyle görüşmeleri oluyor demek ki.


Mark'ın New York'ta evlenme teklifi organizasyonunun gerçekleşeceği akşam Kristi yeni elbisesini giyip erkek arkadaşıyla beraber katılacağını düşündüğü iş görüşmesi için yola düşmüş. Asansörden çıkıp çatı katına ayak bastığında ise onu hayatının en büyük sürprizi bekliyormuş.

Gelelim bu sürprizin detaylarına:





Kristi önce orkide çiçekleriyle yapılmış süslemelerin yanından geçmiş. Orkideler rastgele bir seçim değilmiş, onun en sevdiği çiçekmiş bu. Sonra onun ve Mark'ın fotoğraflarının sergilendiği 80 inçlik ekrana bakmış ve içine mumlar yerleştirilmiş olan fenerlerin yanından geçmiş. İçinde taşlarla süslenmiş güzel düğün ayakkabılarının olduğu platformun olduğu yere vardığı zaman Mark üstünde ikisinin isimlerinin yazılı olduğu havuza doğru yürümüş ve ayakkabıların üstündeki kapağı kaldırmış. 




Oradaki gelin ayakkabıları Kristi'yi yeterince şaşırtmış zaten, üstüne bir de sevgilisi diz çöküp ona evlenme teklif edince iyice şok olmuş. Ve Mark'a 'Evet' demiş tabii ki.




Bu yaratıcı evlilik teklifi hikayesi size de ilham verir belki. Böyle başka hikayeler de bulursam yazıcam yine. Ziyaretiniz için teşekkürler, şimdilik hoşçakalın.







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder