12 Ekim 2015 Pazartesi

İstanbul'daki Evlilik Teklifi Mekanları


Günlerdir evlenme teklifi sözleri dönüp duruyor kafanızın içinde.

Çünkü kız arkadaşınıza o büyük teklifi yapmaya karar verdiniz. Hatta öyle bir karar verdiniz ki kim tutar sizi, kabınıza sığamıyorsunuz, bu yol önünüzde açılmalı artık.

Bu kararı rastgele almadınız tabii, doğru zamanın geldiğinden eminsiniz. İkiniz aynı evde yaşamalısınız bundan böyle, aynı tüpten diş macunu sıkmalısınız diş fırçalarınıza ve siz diş macununu ortasından sıkma alışkanlığınız yüzünden eşinizden fırça yemelisiniz. Bunun için önce bir eşiniz olması gerekiyor tabii, sizin istediğiniz de o zaten. Eş adayınız da hazır, belki kendisi de bu teklifi bekliyor hatta.

Düşünüyorsunuz da,

İstanbul'daki evlilik teklifi mekanları arasından şöyle şık, romantik bir mekan bulsanız...veya bir organizasyon şirketi ile anlaşsanız da sizin için öyle bir yer bulsalar..da, teklifinizi orada yapsanız fena mı olur?

Haklısınız, gayet de güzel olur. Böyle romantik ve sürpriz evlenme teklifleri kadınların çok hoşuna gider, böylece kız arkadaşınızı teklifin kendisiyle de, biçimiyle de mutlu etmiş olursunuz.

İstanbul evlilik teklifi mekanları hakkınızda fikriniz var mı peki? Size bu konuda biraz fikir vermeye çalışayım:


Organizasyon firmalarının evlilik teklifleri için kullandığı belli başlı mekanlar ve o mekanlar için tasarlanmış sürpriz paketler var, onlardan başlayalım. Sapphire'de evlilik teklifi, Kız Kulesi'nde, Sheraton Qubbe Restoranda ve Çırağan Sarayında evlilik teklifi paketleri en popüler olanlar bildiğim kadarıyla. Bu yazıda gördüğünüz fotoğraflardan ilki İstanbul Sapphire binasında, diğeri de Çengelköy'deki Del Mare Restoranda yapılmış Hayatımın Sürprizi organizasyonlarının fotoğrafları. 

Teklifi kendi imkanlarınızla da yapabilirsiniz tabii. İstanbul evlenme teklifi mekanları diye bir arama yaparsanız karşınıza bir sürü güzel mekan alternatifi çıkacaktır. Ama başka türlü de araştırmak lazım; gerçekten temiz ve şık bir yer mi, menüde neler var, sunumları nasıl, servisleri ve fiyatları nasıl, referansları var mı, manzaralı mı, manzarası nasıl; falan filan. Neticede teklifinizi yapacağınız mekanda sevgilinizle beraber çok iyi vakit geçirmek istersiniz, herhangi bir sorun çıkmasın istersiniz.


Belli bir ünü olan yerlerden birini seçerseniz pek risk olmaz herhalde.  Anadolu Hisarında Lacivert Restaurant var mesela, yukarıda fotoğrafını görüyorsunuz. 1999'dan beri hizmet veren bu restoranın müşterilerini Anadolu Hisarından Rumeli Hisarına getirip götüren bir teknesi de var. Buraya akşam-gece saatlerinde giderseniz aydınlatmadan dolayı muhteşem bir görünümle karşılaşıyormuşsunuz.

İstanbul'daki evlilik teklifi mekanları denilince akla gelen yerlerden biri de Ulus'taki Sunset Restaurant Bar. Şöyle bir bakındım, fiyatları ortalamanın oldukça üstünde olmakla beraber manzarası, başta sushi olmak üzere lezzetli yemekleri, şık ve lüks ortamı ile çok uygun bir evlilik teklifi mekanı olabilir.


Kanlıca'da güzel bir mekan daha var; A'jia Hotel. İç mimarisi yeniden tasarlanmış bir Osmanlı yalısında hizmet veren bu otelin minimalist tarzda döşenmiş şık restoranında sevgilinizle beraber sonu evlenme teklifine bağanacak romantik saatler geçirebilirsiniz.


Kydonia Restoranın bu fotoğrafı Sedat K. tarafından 14 Mayıs 2013'de Foursquare'e eklenmiş:


Bir Soul Group mekanı olan Kydonia'da Girit'ten mübadele yoluyla gelen Türklerin elindeki reçetelerden derlenmiş ve 1.5 yıllık bir araştırmadan sonra ortaya çıkarılmış 70 çeşit meze ile mevsim balıklarından yapılmış lezzetli balık yemekleri bulabilirsiniz. Sevgilinize 'Benimle evlenir misin? diyeceğiniz yer ahşapla dekore edilmiş bu güzel ve ferah mekan da olabilir.

Başka neresi varmış bakalım, Jash İstanbul varmış mesela. 


Beyaz örtüleri, antika sandalyeleri,  duvar raflarına dizilmiş klasik tarz süs eşyaları ile kendine has bir havası olan bu mekan Cihangir'de bulunuyor. Daha çok Ermeni yemeklerinin bulunduğu bu sıcak ve klasik ortam meyhane kültürünü yaşatan bir yer ama tam olarak bir meyhane değil. Müşterilerine akordeonla (Piyano da varmış galiba) canlı müzik keyfini de tattıran bu huzur verici mekanı da bir teklif ortamı olarak dikkate alabilirsiniz.

İstiklal Caddesi üzerinde, Galatasaray Lisesi'nin 100 metre kadar ötesindeki tarihi Mısır Apartmanı'nın 6. katında hizmet veren 360 İstanbul kız arkadaşınızla beraber panoramik bir İstanbul manzarasını seyrederek leziz yemekler yiyebileceğiniz, bir yer, ayrıca ortam teklif sonrasında yapılacak bir kutlama partisi için de gayet uygun.



Arada şunu da ekleyeyim ki bu yazıyı yazarken bir yandan söz ettiğim mekanlarla ilgili eleştirilere de kısaca göz atıyorum; aynı mekan hakkında olumlu yorumlar da, olumsuz yorumlar da olabiliyor. Bu insanların beklentilerine, dağarcıklarında kıyaslama yapacak başka yerler olup olmamasına, titizlik seviyelerine, mekanda bulundukları saatlerdeki ruh hallerine ve başka unsurlara göre değişiyor sanırım. Şöyle şeyler de var; bir mekanın dekorasyonu, manzarası falan güzel bulunuyor da yemekleri beğenilmiyor mesela, veya fiyatları yüksek bulunuyor. Bir garsonun ya da valenin itici bir tavrına maruz kalanlar oluyor vesaire. İstediğiniz kadar araştırma yapın, iş biraz şansa kalıyor galiba. Mekanın şahane bir aşçısı vardır aslında da sizin gittiğiniz gün kendisinin ayarsız bir günüdür mesela, ana yemeğini beğenmezsiniz. Öte yandan o beğenmediğiniz yemeğe başka biri bayılabilir de. Amaan, ufak tefeğe çok takılmamak lazım, hayatın tadı kaçar öyle.






2 yorum: