24 Ekim 2015 Cumartesi

Flash Mob Evlilik Teklifi:Hasan-Soma


Hasan'ın Soma'ya Londra'nın Covent Garden isimli pazar yerinde (İçinde dükkanlar ve tezgahlar olan, aynı zamanda sokak sanatçılarının gösteriler yaptığı bir mekanmış burası) yaptığı flash mob evlilik teklifi hakkında bir şeyler yazmadan önce size flash mob organizasyonlarla ilgili biraz bilgi vereyim. Bunlar bir grup insanın eğlenmek, reklam yapmak, sürpriz yapmak gibi amaçlarla önceden belirlenmiş bir yerde toplanıp yine önceden belirlenmiş bir eylemi yaptıktan sonra dağıldığı organizasyonlardır. Bu eylem genellikle dans etmektir, özellikle evlenme teklifi yapmak söz konusu ise. 

 

Bu yazının konusu olan organizasyon The One Romance tarafından hazırlanmış. Organizasyon planı ise bu firmanın kurucusu ve planlamacısı olan Tiffany Smith tarafından yapılmış. Gösteri sırasında çalan parça Bruno Mars tarafından seslendirilen Marry You (Seninle Evlenmek).

Hikayemize geçelim; Hasan-Soma arasındaki ilişkinin evlilik yoluna girme zamanı gelmiş Hasan'a göre, ve kız arkadaşına böyle bir teklif yapmak istemiş. Plan şöyle; Hasan kız arkadaşına Covent Garden'da bir yürüyüş yapmayı önerecek, bu sırada da bu mekanda alışılmış olan dans gösterilerinden birine tanık olacaklar. Hasan iyi bir dansçı bu arada, teklifini dans becerisi eşiğinde yapmak istemiş, gösteriye bir noktada o da katılıyor. Daha önce Michael Jackson ile dans mı etmiş, yoksa onun tarzında dans etmeyi mi seviyormuş; öyle bir şey de var ama onu iyi anlamadım.


Bir grup profesyonel dansçı bu flash mob evlenme teklifi için özel olarak hazırlanmışlar ve Hasan da sürprizden birkaç gün önce onlarla birlikte prova yapmaya başlamış. Ve işte ortaya çıkan sonuç:

Hasan daha önce belirledikleri zaman gelince sevgilisine 'Seni seviyorum' deyip dansçıların arasına katılıyor ve tezahüratlarla karşılanıyor. İnsanlar toplanmış keyifle seyrediyorlar, fotoğraf ve video çekiyorlar. Soma şaşkınlık ve keyif içinde gülüyor. Bir noktada dansçıların hepsi yere eğiliyor, sadece Hasan ayakta kalıyor. Birisi Soma'yı ona doğru getiriyor. Sonrası diz çökme, evlilik teklifi, yüzük, alkışlar, sarılmalar vesaire.

Güzel şeyler bunlar, keyifli şeyler, hep akılda kalacak şeyler. Umalım ki devamı da güzel olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder