6 Kasım 2018 Salı

Açık Havada Muhteşem Bir Evlilik Teklifi


John, Lindsay'e Kaliforniya Napa Vadisi'ndeki bir şaraphanede muhteşem bir evlilik teklifi yaptığı zaman yıllardan 2011 imiş. Şimdi evlidirler herhalde, belki çocukları da vardır. Çok mutludurlar veya bazı sorunlar yaşıyorlardır; ne bileyim. Beni ilgilendiren ortamın, teklif anlarının ve sonrasının güzel fotoğrafları; bunlar bu bloga yakışır.


















Bu fotoğraflara bakarken tam olarak aynı şeyi yapmayı düşünmeniz gerekmiyor tabii. Bunun için bazı şartların sağlanması lazım; yakın çevrenizde böyle bir mekan olmalı veya sevgilinizi alıp böyle bir yere gidebilecek olmalısınız, kız arkadaşınız şarap içmeyi seven biri olmalı; falan filan. Siz daha ziyade süslemelere, fikirlere dikkat edin; bunlar yakın çevrenizdeki bir yeşil alanda veya bir açık hava mekanında uygulanabilecek şeyler olabilir. Örneğin bahçeli bir restoranın yöneticiyle konuşup bahçede bu tip hazırlıklar yapılıp yapılamayacağını konuşabilirsiniz. Veya bir evlenme teklifi organizasyon firması ile görüşüp sizin için benzer bir organizasyon hazırlamalarını isteyebilirsiniz. Hayatımın Sürprizi işini iyi yapan bir firmadır örneğin, tavsiye ederim. 



Bu yazıda göreceğiniz açık havada romantik dekor fotoğraflarının size ilham vereceğini umuyorum. Bu organizasyon için tahta kasalar, çerçeveli fotoğraflar, vintage aksesuarlar, bir ayna ve güller kullanılmış; çok da güzel olmuş. Aynanın üzerine "Sana vaatlerim" olarak çevirebileceğimiz bir cümle yazılmış. Dallardan aşağıya sarkan aşk notları John'un vaatlerini de içeriyor. Lindsay'in en sevdiği notlardan biri şu: "Hayat bizi yıpratmaya çalışırken bizim için güçlü olacağıma söz veriyorum." Güzel bir söz, değil mi, ben de beğendim.



Üstteki fotoğraftaki ahşap dolabı açan anahtara "Bunu açmadan önce ağaçlardaki vaatlerimi oku" notu iliştirilmiş. Lindsay, onları okuduktan sonra dolabı açmış ve son notu okumuş; "Sana evlenme sözü veriyorum" notunu. Arkasına döndüğü zaman da erkek arkadaşının kendisine doğru yürüdüğünü görmüş. John onun elini tutmuş, sonra da diz çökerek evlenme teklif etmiş. Lindsay öyle keyifli, öyle heyecanlıymış ki güç bela "Evet" diyebilmiş. 







O günü Napa Vadisi'nde şarap tadımı yaparak geçireceklerini zanneden Lindsay bu sürpriz evlilik teklifi ile içmeden sarhoş olduğu günün hayatının en sevgi dolu, en mükemmel günlerinden biri olduğunu söylemiş daha sonra. John'ın sürprizleri bu kadarla da bitmemiş üstelik. Çiftin öpüşmesinden sonra en iyi arkadaşlarından bazıları belirmiş etraflarında. Lindsay, John'un bu anları ölümsüzleştirmesi için bir fotoğrafçı tuttuğunu o zaman fark etmiş. Daha sonra hepsi bir Limuzine binip kutlamaya devam etmek için başka bir şarap evine geçmişler ve güzel bir terasta oturup şarap içerek 1 saat kadar zaman geçirmişler. 






Her şey burada bitmiş mi peki? Hayır, ayrıca yine Napa Vadisi sınırları içerisinde yer alan bir yerde rezervasyon yaptırılmış ki arama motoruna V. Sattui Winery yazarak arayabileceğiniz bu mekan piknik ve düğün tarzı organizasyonlar için de kullanılan bir aile işletmesi imiş. Birkaç fotoğrafını takdim edeyim lafını etmişken:




Buraya geldiklerinde Lindsay, mekanın dolu olduğunu fark etmiş. Girişteki muhteşem çeşmeye ve bahçeye doğru yürümeye başladıkları zaman da, en yakın arkadaşının erkek arkadaşına benzeyen bir adam Beatles'ın "All You Need Is Love" şarkısının giriş kısmını söylüyormuş. Bu sırada etrafına bakınıyormuş ve bahçenin etrafında, banklarda tanıdığı insanların oturduğunu fark etmeye başlamış. Annesi, babası, abisi, John'un kız kardeşi ve bazı arkadaşları da oradaymış. Onlar da şarkıya eşlik etmeye başlamışlar. Yakın arkadaşlarından 3 tanesinin elinde "She Said Yes" (Kız Evet Dedi, diye çevirebiliriz) cümlesinin harfleri varmış. 





Bu sürpriz bombardımanı o gece yapılan, arkadaşların ve aile üyelerinin de katıldığı bir barbekü partisi ile sona ermiş. Ve işte bu mutlu olay için hazırlanan evlenme teklifi pastası:


Birkaç fotoğraf daha ekleyip yazımı yayınlayayım artık. Ziyaretiniz için teşekkürler, yine gelin.








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder