8 Haziran 2016 Çarşamba

Riva'daki Taş Evde Evlenme Teklifi


Riva'daki taş ev Aşk - ı Memnu dizisinin bazı bölümlerinde yer aldıktan sonra ününe ün katmış sessiz, huzurlu, güzel bir mekan. Kız arkadaşına bir sürpriz evlilik teklifi yapmak isteyen beyler, hem deniz, hem de doğa manzaralı bir yerde parti düzenlemek isteyenler, "Hadi ikimiz başbaşa şahane bir gün geçirelim" diyen çiftler, İstanbul civarında güzel bir balayı mekanı arayan yeni evliler; bu 100 metrekarelik dubleks suit hakkında bilgi edinmenizde fayda var, tam aradığınız yer olabilir. Ama konumuz Riva'daki taş evde evlenme teklifi; ona gelelim şimdi.


Aşk - ı Memnu'da Bihter'le Behlül'ün aşk yuvası olarak gördüğümüz Riva'daki taş evin hikayesi enteresan bir hikaye değil, veya öyle bir şey varsa da ben rastlamadım. 1854'de İngilizler tarafından gemici barınağı - kayıkhane tarzı bir yapı olarak inşa edilmiş burası. Şimdilerde civardaki bir otelin bağımsız suiti olarak hizmet veriyor. Fotoğraflara bakarken, "Birisi bana İstanbul'daki romantik mekanlar hakkındaki fikrimi sorsa buradan söz ederim herhalde" diye düşündüm. Şu manzaraya bakar mısınız?


Aşk - ı Memnu'nun taş evinde evlenme teklifi yapmak isteyenlere şunu belirtmek isterim ki buraya gitmek de, mekanı bulmak da pek kolay değil. Değilmiş yani, giden birinden öyle duydum. Bu denize sıfır, şömineli evde telefonlar da çekmiyor. Bu yüzden daha çok evlilik teklifi organizasyonları için veya bir güzel dinlenmek, stres atmak, kafasını dinlemek isteyenler tarafından tercih ediliyormuş. 




Fotoğraflardan da anlaşılacağı üzere bu organizasyonda hem evde evlenme teklifi, hem de kumsalda evlenme teklifi havası var. Evin içi, terası ve giriş kapısından da, terasından da gidilebilen kumsalı romantik ve şık aksesuarlarla, balonlarla, gül yapraklarıyla, kalp figürüyle süsleniyor. Romantik masalar bu tarz tekliflerin can alıcı unsurları arasındadır biliyorsunuz, hem evde, hem kumsalda böyle birer masa hazırlanıyor. Kumsaldaki masa bir çardağın altına kuruluyor. Aşçı ve Vip garson temin ediliyor, ayrıca isterseniz bir müzisyen ikinize özel parçalar çalıyor. Bu organizasyonda bir kemancı yer almış mesela.





Taş ev Kardak İstanbul'a 40 km. mesafede bulunuyor. Bir organizasyon şirketi ile anlaşırsanız sizi buraya getirecek Vip bir araç da ayarlayabilirler. 


Nasıl uykum var anlatamam. Ama Riva'daki taş evde evlenme teklifi hakkında yazmadan yatmak istemedim. Bitti neyse, hem epey zamandır boş kalmış olan blogum da güncellenmiş oldu. Ziyaretiniz için teşekkürler.







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder