14 Mart 2017 Salı

Poyraz Karayel 41. Bölüm: Ayşegül'ü Bayıltan Sürpriz Evlilik Teklifi

Poyraz Karayel dizisini izleyenler Poyraz'ın ne kadar kendine özgü ve farklı bir tip olduğunu, ne orijinal monologları, ne değişik fikirleri olduğunu bilirler. Kendisi bu yönünü evlilik teklifi yaparken de kanıtladı ve Poyraz Karayel 41. bölüm sahnelerinden birinde tarzına fazlasıyla uyan bir sürpriz evlilik teklifi yaptı. İnternet ortamına Ayşegül'ü bayıltan evlilik teklifi şeklinde düşen bu evlenme teklifini izlemiş miydiniz bilmiyorum. Ben dizinin devamlı takipçilerinden değilim ve ilk defa, hakkında yazmak amacıyla izledim. İzlerken eğlendim de. Ama böyle bir teklif alan bir kadının eğleneceğini sanmıyorum. O yüzden izlemekle yetinmek lazım, uygulamak riskli olabilir.



Poyraz yapacağı evlenme teklifinden önce yine o kendi kendine, kendine has konuşmalarından birine başlıyor. Konu mutluluk. Ayşegül, Ümren ve İsa ve Gevher Albay karşısında dizilmiş otururken konuşuyor, konuşuyor, konuşuyor. İsa'nın ev ödevlerine kendi tarzında yardımcı olduğu sahnelerden biri bu. Mutluluğu da, mutluluk arayışını da, mutlu insanları da yerden yere vuruyor o özel üslubuyla. Mutluluk yasaklansın istiyor hatta. Arada balkona çıkıp şahane fikirlerinden mahalle halkının da faydalanmasını sağlıyor. Dinleyicilerin şaşkın bakışları ve yer ver tepki vermeleri onu durdurmuyor. tabii ki, kim tutar Poyraz'ı?

Odadakiler şaşkınlık içindeyken Poyraz'dan Ayşegül'e evlenme teklifi sahnesi yaklaşıyor. Poyraz artık mutlu olmanın insanları depresyona sokacağını söylemeye başlar. Ona göre mutlu insanlar bunalıma girip kendilerini balkonlardan, pencerelerden aşağıya atacakalrdır. Tezini ispat etmek için balkon demirlerine tutunarak kendini sokak tarafına geçer. Ve kendini aşağıya bırakır.


Diğerleri balkonda donup kalırlar. Her şey öyle çabuk olup bitmiştir ki hala şoktadırlar.


Fakat bu gerçek bir intihar değildir. Aşağıda Poyraz'ı insanların tuttuğu geniş bir branda bekemektedir. Aşağıya baktıklarında onun gayet ve keyifli bir şekilde brandaya yayılmış olduğunu görürler. Ve Poyraz Ayşegül'ü bayıltan evlenme teklifi gelir: "Evlen benle Ayşegül. Mutlu olalım."


Ayşegül'ün bir bayılmayı çok görmezsiniz bu şartlarda herhalde. =)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder