6 Şubat 2016 Cumartesi

Sevgililer Gününde Evlilik Teklifi


Sevgililer Gününde evlenme teklifi yapmak istiyorsanız en azından ana fikir hakkında bir karar vermişsinizdir herhalde, çünkü fazla bir zaman yok, 1 hafta bir şey kaldı. Planınız hala netleşmediyse size biraz yardımcı olmaya çalışayım. Bu blog için, web sitem için, müşterilerim için çok yazdım bu konuda; yazıların bir kısmını bir kaynağa başvurmadan yazacak kıvama geldim artık. İşte Sevgililer Gününde evlilik teklifi yapmak isteyenlere tavsiyelerim:



Evde Evlenme Teklifi

Mümkünse bir evde evlenme teklifi projesi hazırlamanızı önereceğim önce; çünkü bu şekilde baş başa kalırsınız, daha rahat olursunuz, kullanım ve hareket alanı geniş olur ve detayları gönlünüzce ayarlayabilirsiniz. Güzel bir restorandaki şık ve zengin bir masanın başında da yapabilirsiniz teklifi tabii ama bu şekilde biraz daha kişisel, daha özel, daha emek verilmiş bir ortam çıkar ortaya. Ev süsleme işini profesyonellere yaptırsanız bile kendinizden bir şeyler katabilirsiniz.

Ortamı kendiniz süsleyecekseniz bunun için balonlar, mumlar, çiçekler, gül yaprakları ve dekoratif aksesuarlar kullanabilirsiniz. Hangi bölümleri kullanacağınızı düşünüyorsunuz; salon ve banyodur muhtemelen, bir de giriş biraz süslenebilir. Salona daha fazla özenir, girişe ve banyoya da, biraz çiçekle, kalp figürleriyle falan mesela, konsepte uygun bir hava katabilirsiniz.


Güzel bir masa da hazırlamak lazım tabii. Mutfak işlerinde iyi değilseniz dert etmeyin, dışarıdan bir şeyler sipariş edersiniz. Üstünde "Benimle evlenir misin?" yazan bir pasta hazırlatmak hoş olabilir. Anlamlı, romantik, duruma uygun, ikinizin sevdiği şarkılardan oluşan bir CD hazırlayabilir, şarkıların arasına kendi sesinizle, duygularınızı ifade eden bir kayıt ekleyebilirsiniz. 

Fotokitap veya sevgili kitabı olarak anılan bir ürün var, beraberce bakmanız için ondan bastırabilirsiniz. Çiftlere özel olarak hazırlanabiliyor bu ürün, tasarımını kendiniz yapabiliyor, fotoğraflar, metinler falan ekleyebiliyorsunuz. Teklifiniz de yer alabilir içinde tabii.Bu konuda daha çok bilgi edinmek isterseniz tıklayın. Bu bloga da fotokitap ile sürpriz evlilik teklifi konulu bir yazı yazmıştım, onun için de buraya tıklayabilirsiniz.


Bütçeniz ne kadar, çok detaylı bir hazırlık düşünür müsünüz bilemiyorum; evde evlilik teklifi projesine ekleyebileceğiniz çok şey var. Örneğin bir garson ve / veya müzisyen tutabilirsiniz, bir evlenme teklifi videosu hazırlayıp (Veya hazırlatıp) sevgilinizle beraber seyredebilirsiniz. Bu büyük günü beraberce kutlamanız için plana bir noktada arkadaşlarınızın da dahil olmasını sağlayabilirsiniz. Etrafa şuraya gitmesini, bunu yapmasını isteyen notlar yerleştirip amacınızı bulmaca gibi bir geziden sonra anlamasını sağlayabilirsiniz.

Teklif anlarını bir şekilde kaydetmeyi de ayarlamayı unutmayın, böyle bir gün belgelenmeli, öyle değil mi?


Sinemada Evlenme Teklifi

 Sevgililer Gününde evlilik teklifi yapmak isteyenler evlenme teklifi organizasyon şirketlerinin sinemada evlenme teklifi paketlerini de gözden geçirebilirler. Bu paketin esası şu: Kız arkadaşınızla beraber belirlenen saatte organizasyon için ayarlanmış olan sinema salonuna gidiyorsunuz ve reklamlar sırasında ya da film arasında ikinize özel hazırlanmış olan video yayına koyuluyor. Bu sürprizi daha renkli hale getirmek için arkadaşlarınızın ve yakınlarınızın da salona gelip kendilerini belli etmeden yerleşmelerini ayarlayabilirsiniz. Sinema salonunu sadece ikiniz için ya da siz ve sizin davetlileriniz için kapatılması gibi alternatifler de oluyor sinemada evlilik teklifi paketlerinde.

Evlenme Teklifi Videosu / İstanbul Dile Geldi

İstanbul dile geldi konseptli videolarda yapılan şu: İstanbul sokaklarında gezip dolaşan insanlar ilişkiniz hakkında verdiğiniz tüyolara dayanarak yazılmış olan bir metni parçalar halinde söylüyorlar. Neşeli çocuklar, coşkulu gençler, kendilerine yapılan teklifi geri çevirmeyen ve kelimeleri doğru söylemek için çabalayan turistler falan; çok keyifli görüntüler oluyor. Hiç tanımadığınız insanlar sevgilinize olan duygularınızı, onu ne kadar sevdiğinizi, tanıştığınız günü hiç unutmadığınızı ifade eden, sevgilinizi size "Evet" demeye teşvik eden cümleler kuruyorlar.

Evlenme teklifi videosu başka şekillerde de hazırlanabiliyor; sadece sizin gönderdiğiniz videolarla mesela. Veya sizin gönderdikleriniz yukarıda İstanbul geldi videosuna ekleniyor. Düz cümleler söylüyor veya bir şiir okuyorsunuz, arkadaşlarınıza ve yakınlarınıza duygularınızı ve teklifinizi ifade eden cümleler söyletip videoya çekiyorsunuz; bu videoyu düzenleyip çeşitli efektler, müzikler falan ekleyerek ortaya profesyonel bir video çıkarıyorlar.


Otelde Evlilik Teklifi

Bir evlilik teklifi organizasyon şirketiyle anlaşarak veya kendi imkanlarınızla 14 Şubat Sevgililer Günü için konaklamalı veya konaklamasız bir otelde evlenme teklifi planı da yapabilirsiniz. Otelin güzel, şık, temiz, romantik bir havası olan bir mekan olması gerekir tabii.

Sevgililer Gününde Evlilik Teklifi / Önemli Notlar

 İnsan kız arkadaşının bu teklifi bekleyip beklemediğini, hazır olup olmadığını bilir, büyük ihtimalle nasıl bir cevap geleceğini de. Belki bu sıralar aranız bozuk ve yaptığınız plan durumu düzeltmeye yeterli olmayacak, belki kız arkadaşınız sizi çok seviyor ve evlenmek de ister ama birtakım kuşkuları var veya en azından şimdilik buna hazır değil gibi...mesela. Teklifinizin 14 Şubat hatırına kabul edileceğine güvenmeyin, "Evet" cevabı alacağınızdan emin olun.

Yapacağınız evlenme teklifi tamamen sürpriz olsun, kız arkadaşınız en küçük bir şey anlamasın diye çok da kendinizi parçalamayın. Belki belli bir duruma göre hazırlık yapması, ona göre giyinmesi gerekecek? Bunları göz önünde bulundurun ve gerekirse biraz fikri olmasını sağlayın.










Hiç yorum yok:

Yorum Gönder