31 Ekim 2015 Cumartesi

Pekin'de Flash Mob Evlilik Teklifi


Pekin'de son 46 yılın en soğuk günüydü. Kız arkadaşıma tam o gün, 100 kişiyle beraber onun önünde dans ederek evlenme teklif ettim.

Az sonra ekleyeceğim Pekin'de flash mob evlilik teklifi videosunun altında aşağı yukarı böyle yazıyor. Videoda teklifi yapacak olan gencin bu teklif için ciddi bir ekip çalışması yaptığını, dans provalarına katıldığını, arkadaşlarıyla (Galiba) tartışarak planlar yaptığını görüyoruz. Ayrıca kartlar, kutular falan hazırlıyorlar. 23 Aralık 2012'de yapılan bu flash mob organizasyonu açık havada, büyük ve kalabalık bir meydanda gerçekleşiyor. Videonun altında gencin kız arkadaşıyla 2 ay önce tanışmasının enteresan olduğunu, çünkü bu kadar zamanda zaten ancak bu koreografinin hazırlanabileceğini ifade eden yorumlar okudum. Bunun böyle olmasını şaşırdıklarını belirtmiş insanlar. Ama o kısmı bizi ilgilendirmez, biz uygulamaya bakalım.


Esas erkek ve kız arkadaşı, Pekin'deki o meydana geliyorlar. Meydanda dev bir TV ekranı da var bu arada. Gösteri temizlik elemanı gibi davranan bir dansçının süpürgesini fırlatıp dans etmesiyle başlıyor. Güvenlik görevlisi gibi davranan bir başka dansçı ona müdahale ediyor, o sırada birkaç dansçı daha çıkıyor ortaya ve hepsi dans etmeye başlıyorlar. (Bruno Mars - Marry You eşliğinde.) Esas çocukla sevgilisinin de aralarında olduğu insanlar onları seyrediyor, fotoğraflar çekiyorlar vesaire. Derken dans edenlerin sayısı artıyor, bir penguen de katılıyor şova, penguen kostümü giymiş bir dansçı yani.

Bizim çocuk hiçbir şeyden haberi yokmuş gibi izliyor onları, kız arkadaşına bazı şeyleri işaret ediyor arada bir. Bir süre sonra montunu çıkarıyor, kız arkadaşı şaşırıyor galiba, hava çok soğuk, herkes kalın şeyler giymiş. Montu ona bırakıp sahneye fırlıyor ve dans etmeye başlıyor. Kız artık bir şeyler döndüğünü anlamaya başlamış, şaşkın ve heyecanlı görünüyor. Erkek elleriyle kalbini yerinden çıkarıp kıza takdim edercesine jestler yaparak ona doğru gidiyor ve alana doğru çekiyor. Sarılıyorlar, sonra epeyce bir şeyler söylüyor kıza. Bunları çeviri yoluyla, kör topal da olsa aktarabilmek isterdim ama bulamadım.Çocuk birilerine bir şeyler söylüyor ve videonun başlarında hazırlandığını gördüğümüz hediye paketleri geliyor oraya. Sonra bir kız çocuğunun kutu içinde getirdiği yüzüğü ondan alıyor ve biraz daha konuştuktan sonra diz çöküp teklifini yapıyor. O sırada meydandaki ekranda da bir barkovizyon gösterisi başladığını görüyoruz, bu gösteride kız teklifi kabul ediyor. Çevredekilerin "Evet, evet, evet!" diye bağırışları arasında gerçekten de kabul ediyor. İşte o flash mob evlilik teklifi:






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder