2 Mart 2017 Perşembe

Sweet Home Alabama (Beni Unutma) Evlenme Teklifi Sahnesi



 Aslında Sweet Home Alabama Alabama'daki Güzel Evim, Alabama'daki Güzel Ev gibi anlamlara geliyor ama bu 2001 yapımı filmin adı dilimize Beni Unutma olarak çevrilmiş. Konu şöyle aklıma geldi; Evlenme Teklifi Rehberi için bir şey yazsam diye düşünüyordum; filmlerden teklif sahneleri bakmak geldi aklıma. Sweet Of Alabama'da böyle bir sahne vardı; Reese Witherspoon ve Patrick Dempsey karanlıkta bir yere giriyorlar, ışıklar açılınca burasının bir Tiffany & Co. mağazası olduğu anlaşılıyor. Her taraf başında bir satış elemanı olan standlarla, ışıl ışıl yüzüklerle doludur. Dempsey eğilip teklifini yapar. Evet cevabını aldığında da Witherspoon'dan yüzükler arasından seçim yapmasını ister. Her kadının rüyası gibi görünen bu sürpriz evlilik teklifi projesinin ardında önemli bir sorun vardır yalnız: Reese Witherspoon'un canlandırdığı Melanie çocukluk aşkıyla evlidir ve bunu kimse bilmemektedir.



Filmden de söz edeyim biraz; romantik komedi tarzındaki filmleri seviyorsanız Sweet Home Alabama (Beni Unutma) size hitap edebilir. New York'ta yaşayan moda tasarımcısı Melanie Carmichael kendini kentin en gözde bekarlarından biriyle nişanlanmış bulur. Ancak Melanie'nin geçmişinde, lise çağlarında evlendiği ve kendisinden boşanmaya yanaşmayan kocası Jake başta olmak üzere birtakım sırlar vardır. Melanie bu atrtışmalı evliliği sona erdirmek ve geçmişiyle yüzleşmek için 7 yıldır gitmediği Alabama'daki evine gider. Fakat sorunlarını halletmesi pek kolay olmayacaktır.


2002 ABD - Almanya yapımı filmin süresi 108 dakika. Yönetmen koltuğunda Andy Tennant oturuyor. Oyuncu kadrosunda yer alan isimler de şöyle: Reese Witherspoon, Josh Lucas, Patrick Dempsey, Candice Bergen, Ethan Embry, Jean Smart, Fred Ward ve Mary Kay Place.

İzleyici yorumlarına şöyle bir baktım da bu yapım daha çok romantik film kategorisine giriyor sanırım, komedi sahneleri çok fazla değilmiş. Yüzünüzde bir tebessüm bırakacak sıcacık bir film seyretmek istiyorsanız bu filme bir şans vermelisiniz. Bazı izleyiciler filmin IMDB tarafından takdir edilen puandan daha fazlasını hak ettiğini düşünüyorlar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder